14 sept. 2009

De ziua patrimoniului Remeber despre primul mars cultural

Maraton cultural, impotriva barbarilor indiferenti
Trãim într o lume în care s-au destrãmat solidaritãtile traditionale,salvarea identitãtii ca aura a fiinţei noastre fiind cultura, clipa actuală nefiind altceva decât antichitatea viitoare asa cum minunat se exprima jurnalistul Miron Manega.
Si pentru ca cel mai mare pacat fata de oameni, nu este ura..ci indiferenta fata de ei, indiferenta fiind esenta inumanitatii asa cum ne spunea George Bernard Shaw, poetul Laurean Stanchescu a declansat primul maraton cultural impotriva barbarilor indiferenti ,convins fiind de Nichita Stanescu ca singura exagerare suportabila in adunarea lui unu cu unu nu este ca fac doi, ci aceea ca se pot aduna unu cu unu.
Parafrazand printr-un exercitiu de similaritate , scrisoarea lui Miltiade, catre atenieni si gloriosele fapte de la Maraton, va prezint unicitatea gestica a poetului Laurian Stanchescu care a initiat primul mars cultural mondial organizat pentru
salvarea patrimoniului arhitectural al oraşului Băile Herculane,devenit o ruină culturală şi arhitectonică , sub forma unui dialog imaginar adresat cetatenilor non-indiferenti .
LAUREAN, strateg al cetatii culturale romane, va relateaza, onorati locuitori ai cetatii despre primul mars cultural mondial organizat pentru Salvarea patrimoniului arhitectural şi cultural al oraşului Băile HerculaneAm auzit cu strangere de inima despre debarcarea imensei armate a barbarilor indifernti la Baile Herculane .Calauzit de divinitate nu m-am speriat, ca ceilalti strategi ci am propus ca dusmanul sa fie imediat atacat chiar daca egoista lume politica nu ne-a trimis ajutoare. Impreuna cu cativa cetateni ai lumii personalitati culturale militante precum actorii Eusebiu Stefanescu , Claudiu Bleont , membrii ai Uniunii Sriitorilor,poeti din Serbia,Ungaria ,Cehia,Austria Prof.universitar Dan Voiculescu, jurnalistul poet Miron Manega,urmarim miscarile indiferentilor barbari .
Auspiciile sunt favorabile. La semnalul meu pornim pe strazile orasului devastate puternic de armata indiferentilor barbaril pe chipul carora se putea vedea uimirea ca un numar atat de mic de ostasi indrazneste sa-i atace, barbari indiferenti incearcand sa reziste. Dar soldatii mei sustinuti de viziunea luminii fac minuni de vitejie.Barbarii indiferenti dau inapoi si fug in dezordine Dar nu este timp de bucurie . In fruntea ostasilor mei alerg cat pot de repede in ajutorul si ajung inaintea barbarilor indiferenti , invingandu_-i.Iata cinstiti locuitori ai cetatii faptele petrecute la Baile HerculaneLAUREAN

Sa stii ce vrei, sa vrei ce poti si sa poti ce trebuie

In viata exista doua mari reusite: una este sa obtii exact ceea ce ai vrut, alta … sa obtii chiar mai mult decat atat .Eu ma las calauzit de motto-ul lui Albert Einstein care spune :
Incearca nu sa devii un om de succes, ci mai degraba un om de valoare”

Raport privind analiza activităţii parlamentarilor

Raport privind analiza activităţii parlamentarilor