12 iul. 2009

Voiculescu propune modificarea legii creditului ipotecar

Dan Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului, a anunţat iniţierea unei propuneri legislative de modificare a Legii creditului ipotecar în vederea protejării persoanelor care s-au împrumutat la bănci pentru a-şi construi sau cumpăra o casă.

În acest context,senatorul Voiculescu a declarat: „Statul, care acordă ajutoare de stat agenţilor economici şi acceptă reeşalonări ale datoriilor, trebuie să-şi asume responsabilitatea de a proteja şi interesele persoanelor fizice împotriva abuzurilor unor instituţii bancare. Prin acest proiect, doresc să mă asigur că fiecare bancă va comunica orice modificare a ratei cu minim 30 de zile înainte de a o aplica şi, totodată, că notificarea privind rezilierea contractului ca urmare a neplăţii ratelor se poate emite numai după o întârziere de plată de minim 30 de zile. Sunt măsuri simple şi eficiente, care oferă împrumutatului răgazul necesar pentru a-şi plăti obligaţiile, fără a afecta stabilitatea financiară a instituţiilor de credit.Vreau ca toţi oamenii cinstiţi, care traversează o perioadă dificilă, să aibă posibilitatea de a-şi păstra locuinţa”.

Biroul de presă

Sa stii ce vrei, sa vrei ce poti si sa poti ce trebuie

In viata exista doua mari reusite: una este sa obtii exact ceea ce ai vrut, alta … sa obtii chiar mai mult decat atat .Eu ma las calauzit de motto-ul lui Albert Einstein care spune :
Incearca nu sa devii un om de succes, ci mai degraba un om de valoare”

Raport privind analiza activităţii parlamentarilor

Raport privind analiza activităţii parlamentarilor