12 iul. 2009

Dan Voiculescu

Dan Voiculescu: După 6 luni de guvernare, bilanţul politicilor aplicate de Ministerul de Finanţe este dezastruos

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a criticat dur politicile Ministerului de Finanţe pentru traversarea crizei economice, declarând că „după 6 luni de guvernare bilantul politicilor aplicate de Ministerul de Finanţe este dezastruos”. Dan Voiculescu a subliniat că “măsurile adoptate de Ministerul de Finanţe adâncesc blocajul economic şi sacrifică nivelul de trai al populaţiei pentru ani de zile”.

„Filosofia atragerii de venituri la buget prin introducerea de noi impozite a accentuat blocajul economic: multe firme şi-au închis porţile, şomajul este în creştere, consumul scade. În plus, prin politica de împrumuturi fără limită de la bănci pe care o practică Ministerul de Finanţe, statul a devenit principalul client al băncilor care nu mai au niciun interes să rişte să crediteze întreprinzătorii. Ministerul de Finanţe a creat practic un circuit economic paralel cu cel din economia reală, în care statul îşi acoperă nevoile financiare împrumutându-se. Iar fiecare împrumut ajuns la scadenţă, statul îl acoperă printr-un alt împrumut pe termen scurt, în condiţiile în care supraimpozitarea şi lipsa investiţiilor publice a redus dramatic încasările statului şi a sufocat economia reală. În primele cinci luni ale anului statul s-a împrumutat de la bănci opt miliarde de euro, în condiţiile în care România a primit deja cinci miliarde de euro de la FMI, bani cu care nu se ştie ce s-a întâmplat. Toate aceste datorii alături de miliardele împrumutate de la FMI şi de la CE vor fi plătite strângând cureaua şi sacrificând nivelul de trai al românilor în următorii ani, o lungă perioadă de timp”, a conchis Dan Voiculescu.

Biroul de presă

Sa stii ce vrei, sa vrei ce poti si sa poti ce trebuie

In viata exista doua mari reusite: una este sa obtii exact ceea ce ai vrut, alta … sa obtii chiar mai mult decat atat .Eu ma las calauzit de motto-ul lui Albert Einstein care spune :
Incearca nu sa devii un om de succes, ci mai degraba un om de valoare”

Raport privind analiza activităţii parlamentarilor

Raport privind analiza activităţii parlamentarilor