13 nov. 2008

Stire electorala - 13.11.2008


Conform Raportului intocmit de Institutul de Politici Publice deputatul Ioan Tundrea candidatul Aliantei PSD +PC in Colegiul 4 Oravita Anina Bozovici , a avut in perioada 2000 - 2004 o activitate deosebita in calitate de parlamentar fiind si singurul parlamentar din judet care are un blog personal.
Atasam Raportul Institutului de Politici Publice.

Biroul de presa al PSD +PC Caras Severin

Parlamentarii la raport (2004 – 2008)

Ioan Ţundrea, PC

A) Reprezentarea intereselor cetăţenilor și partenerilor sociali:

Domnul deputat Ioan Ţundrea s-a folosit foarte des de declaraţii politice şi des de instrumente de control parlamentar, precum interpelările sau întrebările, acestea fiind bazate pe o documentare medie.

Subiectele care s-au aflat în atenţia d-lui Ioan Ţundrea au fost, în general:

*Nereguli (De ce pe site-ul Guvernului nu există posibilitatea ataşării documentelor la petiţiile pe care cetăţenii le adresează diferitelor instituţii?)

* Infrastructura (Finalizarea DN 57, Finalizarea DN 6(E70), Finalizarea DN 58)

* Social (salarizarea medicilor psihiatri din ambulatoriu de specialitate, Efectele şi defectele condiţiilor speciale de muncă )

* Administrativ (Înfiinţarea Judecătoriei de la Bocşa, Necesitatea unui feed-back legislativ, la Ordonanţa nr.22/30.01.2002, construirea unui terminal de pasageri la Moldova Nouă, în conformitate cu cerinţele UE)

* Memorii (memoriul familiei Toia Anişoara., Nemulţumiri colective ale unor persoane, în special pensionari, cazul doamnei Mihaela Patt din Reşiţa)

Prin activitatea sa și iniţiativele legislative susţinute Ioan Ţundrea s-a arătat preocupat tangenţial și de anumite categorii socio-profesionale specifice: locuitorii din Caraş-Severin, pensionari, persoane care au lucrat sau lucrează în condiţii speciale de muncă, agricultori, etc.

În ceea ce privește consultarea cu cetăţenii sau cu partenerii sociali, aceasta s-a realizat des, conform datelor existente și a informaţiilor disponibile din surse publice.

B) Transparenţa și promovarea activităţilor

Ioan Ţundrea are o adresă de mail funcţională și un blog care permite comunicarea bi-direcţională, cetăţenii având posibilitatea de a lăsa comentarii. Blogul cuprinde informaţii la zi despre activitatea și punctele de vedere ale d-lui deputat, precum și sinteze ale activităţii parlamentare în ansamblu. Domnul deputat şi-a prezentat activitatea în mod ocazional în presă .

Per total, se poate spune că domnul deputat Ioan Ţundrea a avut o contribuţie deosebită la stimularea democraţiei participative.

Sa stii ce vrei, sa vrei ce poti si sa poti ce trebuie

In viata exista doua mari reusite: una este sa obtii exact ceea ce ai vrut, alta … sa obtii chiar mai mult decat atat .Eu ma las calauzit de motto-ul lui Albert Einstein care spune :
Incearca nu sa devii un om de succes, ci mai degraba un om de valoare”

Raport privind analiza activităţii parlamentarilor

Raport privind analiza activităţii parlamentarilor